Historien om brug af medicinsk cannabis går tusinder af år tilbage over hele kloden.

Asien

På kinesisk blev cannabis kaldet má – “hamp; cannabis; følelsesløshed ”) eller dàmá— med“ stor; fantastisk ”det blev praktiseret i Taiwan til indsamling af fiber startende for omkring 10.000 år siden. Botanikeren Li Hui-Lin skrev, at i Kina var brugen af ​​cannabis i medicin sandsynligvis en meget tidlig udvikling. Da gamle mennesker brugte hampefrø som mad, var det ret naturligt for dem også at opdage plantens medicinske egenskaber. ”

Den hollandske sinolog Frank Dikötters medicinhistorie i Kina siger, ”De medicinske anvendelser blev fremhævet i en farmakopé af Tang, som foreskrev plantens rod for at fjerne en blodprop, mens saften fra bladene kunne indtages for at bekæmpe bændelorm. . Frøene af cannabis, reduceret til pulver og blandet med risvin, blev anbefalet i forskellige andre materia medica mod flere lidelser, der spænder fra forstoppelse til hårtab. ” Ming-dynastiet Mingyi gav fuld vejledning om høstningen af ​​cannabis sativa-plante (mafen, mabo), mens de få forfattere, der genkendte hamp i forskellige farmakopéer, syntes at være enige om, at den harpiksholdige kvindelige nirvana frø cannabis var kilden til visioner og profetier. Efter omfattende forbrug kunne man ifølge den gamle Shennong bencao jing se dæmoner og gå som en sindssyg, og endda skifte ‘i kontakt med ånderne’ over tid.

Den tidligste kinesiske farmakopé, (ca. 100 e.Kr.) Shennong Bencaojing (“Shennong’s Materia Medica Classic”), beskriver dama “cannabis.” Knopperne når de går i stykker kaldes mafen eller mabo. Det bedste tidspunkt for afhentning er den syvende dag i den syvende måned. Cannabisfrøene opsamles i den niende måned. Frøene, der er kommet ind i jorden, siges at være skadelige for mennesket, mens blomsterne og kernerne af frøene er medicinske.

Den tidlige kinesiske kirurg Hua Tuo (ca. 140-208) anerkendes som den første rapporterede person, der bruger cannabis som et bedøvelsesmiddel. Han underkastede planten pulver og tilførte den vin til indgivelse inden operation eller operation. Det kinesiske udtryk for “anæstesi” (mázui) betyder bogstaveligt “cannabisforgiftning.”

Elizabeth Wayland Barber siger, at de kinesiske beviser “beviser en viden om de narkotiske egenskaber ved Cannabis mindst fra 1. årtusinde f.Kr.” når ma allerede blev brugt i en sekundær betydning af ”følelsesløshed; meningsløs.” ”Et sådant stærkt lægemiddel antyder imidlertid, at de kinesiske farmaceuter nu havde fået langt mod sydvest, ikke THC-bærende Cannabis sativa, men Cannabis indica, så stærke, at det slår dig ud koldt.

Cannabis er en af ​​de 50 “primære” urter inden for traditionel kinesisk medicin og ordineres til at håndtere forskellige implikationer. FP Smith registrerer i kinesisk Materia Medica – det vegetabilske kongerige, ”Hver del af hampeplanten bruges i medicin… Blomsterne anbefales i de 120 forskellige former for (Feng) sygdom, i menstruationsforstyrrelser og i sår. Achenia, der anses for at være giftig, stimulerer nervesystemet, og hvis det bruges i overskud, vil det fremkalde hallucinationer og svimlende gangart.

De ordineres til nervesygdomme, især dem der er præget af lokalbedøvelse. ”

Det gamle Indien

Cannabis var et vigtigt element i religiøse øvelser i det gamle Indien såvel som i medicinsk praksis. I mange århundreder konsoliderede de fleste dele af livet i det gamle Indien cannabis af en eller anden form.

Overlevende dokumenter fra det gamle Indien bekræfter, at cannabis ‘psykoaktive egenskaber blev klassificeret, og læger brugte det til behandling af adskillige typer sygdomme og lidelser.

Disse inkluderer søvnløshed, hovedpine, gastrointestinale lidelser og smerter – cannabis blev ofte brugt til at lindre smerter ved fødsel.

En indisk filosof tilkendegav sin opfattelse af naturen og anvendelsen af ​​bhang – en spiselig tilberedning af Bodhi-frø cannabis, som kombinerede religiøs opfattelse med medicinsk praksis. ”En værge bor i bhangbladet… At se i en drøm, bladene, planten eller vandet fra bhang er heldige … En længsel efter bhang forudsiger lykke.

Det helbreder dysenteri og solstreg, renser slim, fremskynder fordøjelsen, skærper appetitten, gør lisperens tunge almindelig, frisker intellektet og giver opmærksomhed over for kroppen og glæde for sindet. Sådanne er de nyttige og nødvendige behov, som den Almægtige i hans godhed lavede bhang til. ”

Europa (Det gamle Holland)

I 2007 blev en sen neolitisk høj med forbindelse til bægerkulturen fundet i nærheden af Hattemerbroek, Gelderland; dateret 2459-2203 fvt) blev opdaget indeholdende en bemærkelsesværdig stor koncentration af pollen.

Efter fem års grundig undersøgelse blev denne pollen konkluderet med at være for det meste cannabis sammen med en beskeden mængde engsød.

På grund af engsøds feberreducerende egenskaber mente arkæologerne, at personen i graven sandsynligvis havde været meget syg, i hvilket tilfælde medicinsk cannabis ville have hjulpet som smertestillende.

Det Gamle Grækenland

De gamle grækere brugte cannabis til at dække sår og sår på deres heste. Hos mennesker blev tørrede blade af cannabis anvendt til behandling af næseblod, og cannabisfrø blev anvendt til at udlede bændelorm.

Den mest definerede anvendelse af cannabis hos mennesker var at suge cannabisfrø i enten vand eller vin, senere tage frøene ud og anvende et varmt ekstrakt til behandling af betændelse og smerter som følge af øreinfektion eller obstruktion.

Middelalderlig islamisk del af verden

I den middelalderlige islamiske verden brugte arabiske udøvere de antiepileptiske, diuretiske, antiemetiske, antiinflammatoriske, smertestillende og antipyretiske egenskaber ved Cannabis sativa og brugte det bredt som medicin fra det 8. til det 18. århundrede.

(MENA) Mellemøsten og Nordafrika

Ebers Papyrus (ca. 1550 f.Kr.) fra det gamle Egypten rapporterer medicinsk cannabis.

Andre gamle egyptiske papyrier, der citerede medicinsk cannabis, er Berlin Papyrus (1300 f.Kr.), Ramesseum III Papyrus (1700 f.Kr.) og Chester Beatty Medical Papyrus VI (1300 f.Kr.).

De gamle egyptere brugte endda hamp (cannabis) i suppositorier til at reducere smerten ved hæmorroider.

Omkring 2000 f.Kr. anvendte de gamle egyptere cannabis til at behandle ømme øjne.

Egyptologen Lise Manniche bemærker artiklen om “plant medicinsk cannabis” i flere egyptiske tekster, hvoraf den ene dateres tilbage til det 18. århundrede fvt.

Natalie Gray Natalie Gray er en biokemisk ingeniør.

Hun arbejder i forsknings- og udviklingsteamet, der fokuserer på design og konstruktion af enhedsprocesser. Hun er en rekreativ tilhænger af marihuana, og hendes kærlighed til organisk kemi bragte hende til medicinsk cannabis.

Hun dyrker sine egne blomster, arbejder på forskellige projekter og studerer alt over og under cannabisrødder.